Pressemelding fra Knaben Alpinsenter AS

 

Etter flere år med lav lønnsomhet så gikk Knaben Ski og aktivitetssenter AS konkurs i sommer. Senteret er nå kjøpt opp av Knaben Alpinsenter AS, som har en litt ny eier konstellasjon. Tre av de gamle eierne valgte å gå inn i selskapet igjen, og har nå fått med seg Sirdal Eiendom AS som fjerde eier.

Sirdal Eiendom har som de gamle eierne også lang erfaring med å drifte alpinanlegg. Daglig leder i Sirdal Eiendom Øystein Tjørhom har lang erfaring fra drift av alpinsenter i Sirdal. Han har vært med i driften av Sirdal skisenter (Tjørhomfjellet og Ålsheia) de siste 12 årene. Både gjennom å drifte disse to selskapene hver for seg og samlet. I tillegg har vi de tre gamle eierne som har historikken til anlegget, og ikke minst erfaringen fra driften på Knaben. Tjørhom vil i oppstarten fungere som konsulent for driften og bistå med å se på inntektsøkende grep i alpinsenteret. Noe de har klart bra i Sirdal, som han har vært en del av. Samlet omsetning på heiskort i de to Sirdals anleggene har gått fra 9 millioner i 2007 til 17,6 millioner i sesongen som var. Målet er å også doble omsetningen på heiskort på Knaben, men over en betydelig kortere periode. Vi har som håp å klare dette alt i sesongen 2018/2019.

Tjørhom har også gått bakkene opp og ned, og sett på alle nedfarter. Etter det kom han følgende kommentar til anlegget: ”Jeg hadde ikke vært på Knaben tidligere, men etter å gått i anlegget, så må jeg si at dette er et perfekt utgangspunkt for å lære seg å stå på ski. I tillegg så er det utfordringer for de som har stått noe mer på ski, så et meget bra familieanlegg”

Vi har nå god tro på at driften av Knaben Alpinsenter skal bedre seg i årene fremover og ser samtidig på løsninger for å utvikle snøanlegg i bakkene, for å også få en betydelig sikrere drift.

Målsetningen er å skaffe en plass mellom 3 og 4 millioner til første byggetrinn. Til å sette i gang snøproduksjon på Knaben. Vi har vært i dialog med kommune og hytteeiere på Knaben som er positive til å bidra med midler for å få dette til, så vi håper det vil ordne seg i løpet av vinteren.

Anlegget kommer altså til å bruke vinteren til å skaffe finansieringen av snøanlegget og målet er å starte byggingen og produksjon til neste år. Får vi midlene som må til på plass så vil da Knaben ha snøproduksjon allerede høsten 2018.

Nå gleder vi oss til at vinteren snart er i gang og vi håper på en snørik vinter slik at vi kan få gjort de grepene som vi mener må til for å gjøre Knaben til det alpinanlegget som familier i lokalområdet reiser til, samt hyppigere brukt av hyttefolket på Knaben.

 

”Knaben Alpinsenter det rimelige familieanlegget i Agder”